RuseConf

Live Streaming

Watch in a media player of your choice:

rtmp://strm.ludost.net/st/ruseconf (RTMP stream, supported by VLC, MPlayer, etc.)

http://strm.ludost.net/hls/ruseconf.m3u8 (HLS stream, supported by Android, iOS, VLC, MPlayer...)

RuseConf е безплатна техническа конференция, част от IT Турнето – пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Поредното издание на събитието се организира с подкрепата на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

08 Октомври 2016

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Русенски университет "Ангел Кънчев", 2 корпус, зала 2.101

Програма

  1. Кафе
  2. Откриваневидео
  3. Как станах maintainer на django-chartit?Александър Тодоров видео
  4. Building REST APIs for the Mobile WorldСтефан Вартоломееввидео
  5. JavaScript FatigueАлександър Кондоввидео
  6. Обяд
  7. .NET Core, .NET Core навсякъде...Панайот Тодороввидео
  8. Извличане на полезни данни с MongoDB Aggregation FrameworkАлександър Ненковвидео
  9. Кафе и разговори
  10. Контейнеризиране на приложения с dockerСава Чанковвидео
  11. Animate and AutomateГеорги Иванов , Жени Кючуковавидео
  12. За професията като призвание - aвтори на техническа документацияДесислава Михайловавидео
  13. Lightning Talks
  14. Закриване

Лектори

Thumb image

Александър Тодоров

Алекс е QA инженер с 10 години опит и над 1600 намерени бъга. Отговарял е за тестването на Red Hat Enterprise Linux 5. В момента работи като QA researcher и консултант на свободна практика. Блогва на http://atodorov.org

Thumb image

Стефан Вартоломеев

Стеф е програмист, скочил в света на startup-ите. Виси пред компютъра по цял ден и твърди, че върши работа. Като истински компютърен романтик, обича да коди вечер само на светлина от монитора. През светлите части на денонощието е CTO във Futurist Labs, а в почивните дни помага за провеждането на различни ИТ конференции.

Thumb image

Александър Кондов

Александър Кондов е главен инженер в News UK, автор на две технически книги и пенсиониран Dungeon Master.

Thumb image

Панайот Тодоров

Панайот е страстен привърженик на .NET технологиите и футбола. Занимава се с разработване на мобилни и уеб приложения и държи много на модулярност и преизползваемост на кода. В свободното си време обича да експериментира с нови технологии, да играе или създава бордова игра, но най-вече да играе футбол.

Thumb image

Александър Ненков

Александър е запален програмист и геймър до мозъка на костите си. Неговите интереси са в работата с данни, оптимизацията и качеството на кода. В последните години е Team Lead в Komfo, където подпомага млади програмисти в тяхното професионално развитие. С внимание към детайла, но без да прекалява, Александър успява да доведе всеки проект до успешен край. Не харесва фронт енд!

Thumb image

Сава Чанков

Бакалавър от Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Свети Климент Охридски“, Сава Чанков разработва уеб приложения от 2003. Заедно с Деница Белогушева, също възпитаник на ФМИ, през 2007 основава тутуф - първата българска фирма, която работи изцяло с Ruby on Rails. Растящото сървърно натоварване го принуждава последните години да се занимава изключително с DevOps, а последната година - с docker контейнеризацията на основното им приложение.

Thumb image

Георги Иванов

Георги стартира своята кариера в софтуерния сектор през 2009 г., а в момента е Technology Principal, Quality Engineering в МенторМейт. Той прекарва последното десетилетие в изграждане на testing frameworks, automation процеси и решаване на сложни архитектурни и функционални предизвикателства. През 2021 г. Георги бе отличен с приза “QA на годината” от конференцията QA: Challenge Accepted.

Thumb image

Жени Кючукова

Едновременно ментор и човек който цял живот се учи, Жени е Мениджър на QA екипа в МенторМейт. Тя създава и провежда технически обучения и такива за меки умения, и е участвала в кариерното развитие на над 40 QA специалиста. Нейна страст е мобилното тестване от времето, когато BlackBerry беше лидер на пазара за смартфони, до днешно време, когато телефоните са станали нашите “умни” аксесоари.

Thumb image

Десислава Михайлова

Преди пет години Деси става част от гилдията на авторите на техническа документация в страната, като започва работа за един от лидерите на пазара в света на хазартния бизнес онлайн. Сега е член на теком България и част от Progress, която придоби Telerik през 2014 година - водещ доставчик на софтуерни решения в страната. Тя гледа на себе си като на експериментатор, за когото професията е по-скоро призвание, а кариерата - естествен процес в развитието на професионалните умения. Наред с писането, поддържа блог за родния си град и обича да се занимава с доброволчество.

After Party

Station HALL
Русе, ул. "Пристанищна" 221
19:00

Записвания

Архив

Контакти:
Екип